nieuws

dinsdag, september 4, 2018 - 15:32

Vertrekhal 1a van Schiphol bereikt BIM level 3

Het succesvol toepassen van BIM in de B&O in zes lessen

In de Nederlandse bouwsector wordt BIM al breed toegepast. Het bereiken van level 2 is inmiddels gebruikelijk. Bij het project Vertrekhal 1a van Schiphol bereikten VolkerWessels Bouw Schiphol en BIM-Connected BIM level 3. Hierbij de zes belangrijkste lessen van het toepassen van BIM in de Beheer- en Onderhoudsfase van dit project middels de BIM-Bridge.

Lees het hele artikel hier
dinsdag, april 24, 2018 - 14:04

BIM-Bridge lanceert nieuwe functionaliteiten

De BIM-Bridge maakt het mogelijk om informatie uit een BIM bi-directioneel uit te wisselen met verschillende B&O systemen (zoals Planon en O-Prognose). Informatie kan vanuit een BIM snel overgezet worden naar een B&O systeem en informatie van een B&O systeem kan worden toegevoegd aan het BIM.

Handig natuurlijk, maar we zien ook de noodzaak om de informatie eerst te verifiëren en valideren voordat deze informatie overgeschreven wordt. Daarom biedt de BIM-Bridge nu een dashboard met vele controles die inzicht geven in de kwaliteit van het BIM. Een rapport is hierbij te downloaden waarin objecten worden uitgelicht die nog niet voldoen aan de kwaliteitscontroles. Hiermee kan het BIM doelgericht verbeterd worden.

Als BIM-Connected kunnen wij hiermee een complete dienst aanbieden van BIM uitvraag (BIM protocol), naar controle, tot informatie in het Beheer & Onderhoudssysteem en bieden wij onze klanten altijd direct inzicht in de kwaliteit van het BIM model.

dinsdag, maart 27, 2018 - 16:41

BIM-Bridge for Planon released!

BIM-Connected released de BIM-Bridge koppeling voor Planon. Dit maakt het mogelijk uw BIM (op basis van IFC) in te laden in Planon én om informatie uit Planon toe te voegen aan uw BIM.

Daarnaast biedt het dashboard op het online portaal van de BIM-Bridge u snel inzicht in de kwalilteit van het BIM model. Daarbij kunt u excel sheets downloaden met de objecten die niet voldoen aan de controles. Hiermee kan gericht het BIM gericht verbeterd kan worden zodat er correcte informatie wordt ingeladen in Planon.

Wilt u meer weten over de BIM-Bridge voor Planon? Neem dan contact met ons op, wij komen dit graag een keer demonstreren.English version

BIM-Connected releases the BIM-Bridge connection for Planon. This makes it possible to load your BIM (based on IFC) into Planon and to add Planon information to the BIM, a bi-directional connection.

To make sure Planon receives a BIM satisfing certain quality standards, the dashboard on the online BIM-Bridge portal provides an overview of the quality of the BIM. Thereby excel sheets can be downloaded containing the objects which fail the quality controles. In this way the quality of the BIM can be improved on specific points to make sure Planon will recieve correct and high quality BIM information .

Want to know more about the BIM-Bridge for Planon? Contact us and we will be happy to give a demonstration.

dinsdag, oktober 31, 2017 - 13:27

Gratis check! Is uw BIM bruikbaar voor B&O?

BIM-Connected houdt zich bezig met het gebruik van BIM in de Beheer & Onderhoudsfase. Hierbij kijken wij naar BIM met als doel het gebruik ervan in de B&O fase. Niet elk BIM is zomaar geschikt voor de B&O fase, een BIM is namelijk met een bepaalde informatiebehoefte gemodelleerd. Deze behoefte kan afwijken van de informatiebehoefte voor de B&O fase.

Daarom biedt BIM-Connected u een gratis ifc BIM check aan om te kijken hoe bruikbaar uw BIM is voor gebruik in de B&O fase. U krijgt een overzicht met aandachtspunten specifiek voor uw model.

Heeft u interesse in deze gratis check of wil u weten wat wij nog meer doen, neem dan contact met ons op.

vrijdag, oktober 27, 2017 - 12:18

Studentenvacature: ICT / softwareontwikkeling

Wil je jou kennis op het gebied van ICT toepassen in de praktijk en zo ervaring opdoen tijdens je studie? Waarbij je ook nog eens werkt binnen een startup waarbij het niet alleen draait om je inhoudelijke kennis maar waar ook je ideeën op prijs gesteld worden, dan nodigen we je graag uit voor een gesprek.

BIM-Connected is een TU/e startup rondom informatiemanagement in de bouwsector. De startup houdt zich bezig met het maken van applicaties die aansluiten op Bouw Informatie Modellen (BIM). We zijn sinds kort van start gegaan en zijn opzoek naar iemand die een groot deel van de softwareontwikkeling onder zijn hoeden neemt, waarbij de werkzaamheden variëren van front tot backend development.

De werkzaamheden

 • Programmeren nieuwe functionaliteiten in de applicaties.
 • Reviewen huidige scripts.
 • Meedenken in verbetering huidige applicatie structuren.
 • Updaten & uitbreiden front-end.

 • Wat vragen we

 • Een student HBO / WO.
 • Een persoon die graag meedenkt met een kritische blik op de huidige applicaties.
 • Kennis en ervaring met python.
 • Kennis en ervaring met drupal is een pré.
 • Kennis en ervaring met Open CASCADE is een pré
 • Kennis en ervaring met Bouw Informatie Modellen (BIM) is een pré.

 • Wat bieden we

 • Baan voor 8 – 24 uur per week.
 • Flexibele werktijden en dagen.
 • Informele werksfeer met goede koffie.
 • Goed salaris


 • Geïnteresseerd of een vraag? Neem dan contact met ons op

  Contact
  Jakko Heinen
  jakko.heinen@bim-connected.nl
  0653339382

  donderdag, maart 30, 2017 - 15:46

  BIM-Connected is live!

  BIM-Connected is live! BIM-Connected focust zich op het verbinden van BIM met de Beheer & Onderhoud sector. Met de online applicatie BIM-Bridge is het nu mogelijk om uw BIM te koppelen aan uw vastgoedbeheer-systeem. Dit maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier informatie uit het BIM over te nemen in uw vastgoedbeheer-systeem en vice versa. Hierdoor kunt u gewoon blijven werken met uw bestaande software pakket. Daarnaast biedt BIM-Connected verschillende diensten aan om u te ondersteunen in het verkrijgen van een bruikbaar BIM voor vastgoedbeheer.

  De BIM-Bridge is een unieke applicatie, ontwikkeld door Jakko Heinen. Het begon met een master thesis in 2015 aan de TU Eindhoven, waar Heinen een concept ontwikkelde voor het koppelen van de open BIM standaard IFC aan een vastgoedbeheer-systeem. De doorontwikkeling van dit concept werpt nu zijn vruchten af en biedt mogelijkheden voor elke professional die werkt met een softwarepakket in de vastgoedbeheer sector. De start-up van BIM-Connected met de online applicatie BIM-Bridge is vanaf vandaag, 30-03-2017, live!

  maandag, januari 2, 2017 - 17:23

  NEN2767 kleurcodering op elementen in het BIM

  Binnen kort is het mogelijk om de conditiescores op elementgroepen in kleuren weer te geven in het BIM model. Nu genereert de BIM-Bridge een propertyset "Pset-Conditiemeeting" waarin de conditiescore en eventuele handelingen zichtbaar zijn. Binnenkort zal er dus de mogelijkheid zijn om deze elementen in het BIM de kleur te geven behorend bij de conditiescore.

  #Conditiescore, Kleurcodering, OPtoBIM